Ana Sayfa Vergi İnternet üzerinden satış yapan firmalar e-defter uygulamasına geçmek zorunda mıdır?

    İnternet üzerinden satış yapan firmalar e-defter uygulamasına geçmek zorunda mıdır?

    İnternetten satış yapanların E-Deftere geçiş hadleri

    466
    0

    Toptan satış yapan bir limited şirket internet üzerinden de satış yapmaya başladı. Kendi sitesi yok. E-defter açısından 2022 yılında internet satışı yapan firmalar 500 bin brüt satışa ulaşınca e-deftere geçmek zorunda mıdır?

    VUK 535 sayılı genel tebliğe göre; aracıları ile kendilerine veya aracı hizmet sağlayıcılarına ait internet sitelerinde veya diğer her türlü elektronik ortamda mal veya hizmet satışını gerçekleştiren mükelleflerden, 2020 veya 2021 hesap dönemleri için 1 Milyon TL, 2022 veya müteakip hesap dönemleri için 500 Bin TL ve üzeri brüt satış hasılatı (veya satışları ile gayrisafi iş hasılatı) şartını 2020 veya 2021 hesap dönemlerinde sağlayanlar 1/7/2022 tarihine kadar, 2022 veya müteakip hesap dönemlerinde sağlayanlar ilgili hesap dönemini izleyen yedinci ayın başına kadar e-fatura uygulamasına geçiş sağlayacaklardır.


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYapılmakta Olan Yatırımlar” hesabında yer alan bakiyenin, ilgili olduğu liman inşaatının devredildiği iştirake yansıtılması
    Sonraki İçerikE-fatura mükellefleri ihracat faturalarını e-arşiv fatura olarak düzenleyebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz