Ana Sayfa Duyurular İmalat sanayisi, 2020 yılının 4. çeyreğindeki %10,5’lik büyüme ile GSYH’ya en çok...

İmalat sanayisi, 2020 yılının 4. çeyreğindeki %10,5’lik büyüme ile GSYH’ya en çok katkı sağlayan sektör oldu

259
0

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’nin imalat sanayisi öncülüğünde üreterek büyümeye devam ettiğini belirterek, “İmalat sanayisi, 2020 yılının 4’üncü çeyreğindeki yüzde 10,5’lik büyüme ile gayrisafi yurt içi hasılaya (GSYH) en çok katkı sağlayan sektör oldu.” ifadelerini kullandı.

Bakan Varank, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2020 yılı ve yılın 4’üncü çeyreğine ilişkin büyüme rakamlarını değerlendirdi.

Türkiye’nin imalat sanayisi öncülüğünde üreterek büyümeye devam ettiğini vurgulayan Varank, şunları kaydetti:

“İmalat sanayisi, 2020 yılının 4’üncü çeyreğindeki yüzde 10,5’lik büyüme ile GSYH’ye en çok katkı sağlayan sektör oldu. En güzel tarafı ise üretimdeki artışın istihdama da yansıması. Sosyal Güvenlik Kurumuna kayıtlı imalat sanayi istihdamı 325 bin artarak Aralık 2020’de bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,6 yükselişle 4 milyon 99 bin kişiye ulaştı.”-

Varank, geçen yılın 4’üncü çeyreğinde makine ve teçhizat yatırımlarında yüzde 38,7’lik güçlü artış gerçekleştiğine dikkati çekerek, “Bu durum, imalat sanayisinin önümüzdeki dönemde büyümeye devam edeceğinin göstergesi. Teşvik ve desteklerimizin karşılığını görmek bizleri mutlu ediyor.” ifadelerini kullandı.

Bakan Varank paylaşımında, GSYH, imalat sanayii GSYH ve makine-teçhizat yatırımlarının yıllık değişimleriyle imalat sanayisi istihdamının yer aldığı infografiklere de yer verdi.


Kaynak: T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMali destekler kapsamında Türk Eximbank kadın girişimcilere faiz indirimi uyguluyor
Sonraki İçerikŞubat’ta Türkiye’nin ihracatı, %9,6’lık artışla 16 milyar 12 milyon dolara ulaşarak Cumhuriyet tarihinin en yüksek şubat ayı ihracat rakamı oldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz