Ana Sayfa Vergi Hurda rayların tesliminde KDV oranı ne olacaktır?

Hurda rayların tesliminde KDV oranı ne olacaktır?

Hurda rayların tesliminde KDV oranı ne olacaktır?

637
0

Konu: Hurda olarak ayrılan ray tesliminde uygulanması gereken KDV oranı hk

… Kurumunuzca satışı yapılacak olan ray hurdalarının satışının katma değer vergisine (KDV) tabi olup olmadığı, tabi olması halinde uygulanacak KDV oranı…

… rayların köprü yapımı inşaatında kullanılmak üzere teslimlerinde, rayların aynen veya onarılmak suretiyle üretim amaçlarına uygun olarak teslimi söz konusu olmadığından hurda olarak değerlendirilmesi 3065 sayılı Kanunun 17/4-g maddesi kapsamında istisna uygulanması gerekmektedir.

 


Kaynak: Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı 16.07.2019 – 84974990-130[KDV-1/İ-28-2019/7]-E.238023 Sayılı Özelge
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİşverenlerin çalışanların yıllık ücretli izin haklarını kullandırmaması durumunda uygulanacak cezalar nedir?
Sonraki İçerikTrafik kazalarının sayısı bazı ülkelerde giderek azalmakta

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz