Ana Sayfa Duyurular Gümrük idarelerine Gidilmeden Yapılabilecek İşlemler Yayınlandı. 27.3.2020

Gümrük idarelerine Gidilmeden Yapılabilecek İşlemler Yayınlandı. 27.3.2020

580
0

İSTANBUL MADEN VE METALLER İHRACATÇI BİRLİKLERİ

Türkiye İhracatçılar Meclisi Genel Sekreterliğinden alınan bir yazıda;

T.C. Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğünün bir yazısına atfen, Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen Coronavirüs (Kovid19) salgınından ülkemizi, vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla alınan tedbirler kapsamında; mümkün olan hizmetlerin yükümlülerce gümrük idarelerine gidilmesine gerek kalmadan sunulmasının önem kazandığı belirtilmektedir.

Yazıda devamla, yükümlülerin işlemleri mümkün olduğunca gümrük idarelerimizle temas kurmadan gerçekleştirmelerinin önem arz ettiği, gümrük idarelerimizce sunulan hizmetlerden, ekli tabloda yer alanların e-devlet üzerinden veya Bakanlık web sayfası üzerinden ulaşılacak programlar vasıtasıyla verilmesinin mümkün olduğu bildirilmektedir.

Bilgilerinizi rica ederim.

 

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü Uzaktan Yapılabilecek İşlemler Listesi


Kaynak: İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri Duyurusu 27.03.2020
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikYurda bedelsiz araç getirmek için başvuru sırasında gümrük idaresi tarafından hangi belgeler istenir?
Sonraki İçerikBedelsiz ithalat yoluyla gelen araçlardan hangi vergiler alınır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz