Ana Sayfa Vergi Gider pusulasını nasıl temin edebiliriz?

Gider pusulasını nasıl temin edebiliriz?

900
0

Anonim şirket ofis temizliği ve personellerinin evinin temizliği için ay içerisinde 2-3 günlüğüne 2 ayrı şahsı temizlik işleri için tutmuştur. Vergi mükellefi olmayan bu şahıslara gider pusulası düzenleyip GV stopajı ve KDV hesaplanması gerekir mi?

Anonim şirket çalıştırdığı kişilere gider pusulası ile ödeme yapamaz. Çalıştırdığı kişileri bordroya dahil etmesi gerekir.

Gider pusulasını nasıl temin edebilirim?

Gider pusulasını anlaşmalı matbaaya bastırmanız veya noterden onaylatmanız gerekmektedir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikArada ödeme çıkmıyorsa düzeltmenin yapılacağı ilk dönem ile en son dönem verilen KDV beyannamesinin düzeltilmesi yeterlidir.
Sonraki İçerikTürkiye’de mükellef olan avukatın yurt dışında görülen bir davada müvekkilini temsil etmesi KDV’ye tabi midir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz