Ana Sayfa Vergi GİB portalı üzerinden düzenlenen faturalar iptal edilebilir mi?

GİB portalı üzerinden düzenlenen faturalar iptal edilebilir mi?

781
0

Bir mükellefim vergi mükellefi olmayan Gerçek kişiye GİB e-portal üzerinden 30.000 TL üstü fatura düzenlemiş ve onaylamıştır. Daha sonra bu faturanın yanlış düzenlendiği anlaşılmıştır. Yanlış düzenlediği faturayı nasıl iptal edecektir?

GİB portal üzerinden düzenlenen faturalar iptal edilemez.

Eğer hatalı ise; Mükellefiniz düzenlediği faturayı karşı tarafa göndermesin, kâğıt çıktısını saklasın ve kendi kayıtlarına alınmaması gerekmektedir.

Firma irsaliyeli fatura kullanıyor. 5.000 TL üzerindeki faturasını GİB portalı üzerinden kesmesi gerekiyor. Ayrıca bastırılmış bir irsaliyesi yok, bu durumda Gib portalından kestiğimiz e-Arşiv Fatura ile mi sevk etmemiz gerekiyor?

…VUK 509 kapsamında; “e-Arşiv Fatura uygulamasına dahil olup, e-Fatura uygulamasına kayıtlı kullanıcılara internet üzerinden mal satışı yapanlar, düzenleyecekleri e-Faturada, 6’ncı madde hariç yukarıda yazılı bilgilere yer vereceklerdir.

Söz konusu mükelleflerce yapılan bu kapsamdaki satışlarda; irsaliye yerine geçen; e-Fatura kâğıt çıktısı, ÖKC fatura bilgi fişi ya da sevk irsaliyesinin sevk edilen malın yanında bulundurulması gerekmektedir.”


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikE-SM Makbuzu düzenlendikten sonra iptal edilebilir mi?
Sonraki İçerike-Serbest Meslek Makbuzunda Tevkifat Var Mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz