Ana Sayfa Muhasebe e-Serbest Meslek Makbuzunda Tevkifat Var Mı?

e-Serbest Meslek Makbuzunda Tevkifat Var Mı?

2163
0

e-Smm özel entegratörlüğü hizmeti veren bir firmayız.

GIB e-Arşiv Test Portalinden Serbest Meslek Makbuz düzenliyoruz.
“KDV Tevkifat Oranı %” alanına tevkifat oranı girdiğimizde bu bilgi PDF içerisine attach edilmiş XML içerisinde 9015 koduyla vergi olarak görünüyor.

Fakat eArsivVeri şemasına göre SerbestMeslekMakbuz elemanı içerisinde vergiBilgisi altında vergi ve tevkifat için iki ayrı eleman bulunuyor.

Tevkifat bilgisi hangi alanda gönderilmelidir?
Vergi olarak gönderilecekse tevkifat elemanı ne için kullanılmalıdır?

e-Arşiv portalinden KDV tevkifatı olan bir örnek belge düzenlediğimde tevkifat alanında bir karşılığı bulunmuyor. Onun yerine Vergi alanında 9015 koduyla bir vergi daha eklediğini görüyorum. Bu şekilde kullanım doğru mudur?

e-SMM belgesinde e-Arşiv Faturadan farklı olarak 9015 kodu kullanılmaktadır. Sizin kullanımınız doğrudur.

Şemadaki tevkifat alanı e-SMM belgesi için şu anda kullanılmıyor tevkifatı verginin içine vergi kodu 9015 olarak yazıyoruz; sebebi ise e-SMM için belirlenmiş bir tevkifat kodu şu anda yok.

 


Kaynak: GİB e-fatura portal
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGİB portalı üzerinden düzenlenen faturalar iptal edilebilir mi?
Sonraki İçerike-SMM Geriye dönük kesilebilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz