Ana Sayfa Çalışma Hayatı Firmalar şubelerinde çalışanları merkez dosyalarına nakil edebilir mi? Bu işlem yasak kapsamında...

    Firmalar şubelerinde çalışanları merkez dosyalarına nakil edebilir mi? Bu işlem yasak kapsamında mıdır?

    726
    0

    Bir şirketin şubesi kapanacak 1 personeli var. (Başka şubede çalışmaya devam ettireceğim) çıkış yapacağım sgk çıkış koduna ve işkur çıkış koduna, nakil mi yapmalıyım? Yoksa işyeri kapanışı mı yapmalıyız?

    16 Sözleşme sona ermeden sigortalının aynı işverene ait diğer işyerine nakli koduyla işçinizin şubeye naklini yapabilirsiniz.

    Limited şirketimizin işyeri kira, 4’a SGK’lılarımız olduğu için 1003A olarak MuhSgk yapıyorum.

    Orada her bir işçi için, işe giriş tarihi isteniyor. O ay içinde işe giriş olmasa bile bu tarihleri girmek zorunlu mu? yani eskiden beri işyerimizde sgk’lı olanlar için de bu bölümü doldurmamız gerekiyor mu? Bir de sigortalı çalışan bilgileri bölümünde SSK SICIL- SG NO (T.C. KIMLIK NO) Bölümü var. Bu 2 bilgi de 4’a sgk lısının bilgileri mi olacak?

    Beyan dönemde giriş ve çıkış var ise o tarihler yazılmalıdır. T.C kimlik no ve SGK sicil no yazılmalıdır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikEnerji Bakanlığı: Karadeniz hidrokarbon kaynakları açısından Avrupa’nın Kuzey Denizi olabilecek potansiyelde
    Sonraki İçerikAğaç mamulleri ve orman ürünleri sektörünün küresel boyuttaki ve Türkiye’deki durumu nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz