Ana Sayfa Çalışma Hayatı Eylül ayında gelir vergisi kesintisi sebebiyle asgari ücretteki düşüşü Asgari geçim indirime...

Eylül ayında gelir vergisi kesintisi sebebiyle asgari ücretteki düşüşü Asgari geçim indirime ilave yaparak mı düzelteceğiz?

Eylül ayında gelir vergisi kesintisi sebebiyle asgari ücretteki düşüşü Asgari geçim indirime ilave yaparak mı düzelteceğiz?

1352
0

2019/09 bordroları aldığımda brüt rakamı asgari ücret olan (2.558,40 TL) işçinin eline geçecek bedel hesaplanırken AGİ ilavesi ile 2.020,90 TL çıkıyor. Fakat 2.580 brüt ücret alan işçinin AGİ dahil eline geçecek bedel 1.949,50 TL çıkıyor ilave AGİ eklenmiyor.

Tebliğde asgari ücret ifadesi geçtiği için doğrusunu bilemedim. Belirttiğim diğer ücretliye AGİ ilavesi yapıp maaşını 2020,90 damı tutmalıyım yoksa asgari ücret görünmediği için 1.949,50 TL’ye ek yapmadan bu rakamımı ödetmem gerekiyor?

11/06/2018 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan 303 Seri No.lu GVK Genel Tebliğinde belirtilen tutarları 2019 Asgari ücret rakamı ve AGİ tutarları ile güncelleyerek hesaplama yapmanız gerekir.


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Logomuhasebe karen ltd veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMali müşavirler tahsilatlarını kıymetli evraklarla yapabilir mi?
Sonraki İçerikPersonellerin kendileri yaptırdıkları hayat sigortaları ücret bordrosunda işleme alınabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz