Ana Sayfa Çalışma Hayatı Personellerin kendileri yaptırdıkları hayat sigortaları ücret bordrosunda işleme alınabilir mi?

Personellerin kendileri yaptırdıkları hayat sigortaları ücret bordrosunda işleme alınabilir mi?

Personellerin kendileri yaptırdıkları hayat sigortaları ücret bordrosunda işleme alınabilir mi?

836
0

Şahıs firmasında çalışan personel, kendisine hayat sigortası yaptırmış ve ödemesini de kendisi yapmıştır. Ödemeyi işveren yapmadığından bordroya yansıtılamıyor diye biliyorum. Hayat sigortasını bordrosuna yansıtmak mümkün müdür?

Hayat sigortasının çalışan tarafından ödenmesi halinde sigorta poliçesini işverene sunarak ödenen hayat sigortası pirimi GVK 63/3.maddesindeki şartlara göre GV matrahından indirilir.

İndirim yapılaması ile çalışanın alacağı net ücret artar.


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Logomuhasebe karen ltd veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikEylül ayında gelir vergisi kesintisi sebebiyle asgari ücretteki düşüşü Asgari geçim indirime ilave yaparak mı düzelteceğiz?
Sonraki İçerikÜç aylık muhtasar beyanname veren bir mükellef ekim ayında yapmış olduğu kar dağıtımına ilişkin vergi kesintisini kaçıncı dönem muhtasar beyannamesinde bildirecektir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz