Ana Sayfa Çalışma Hayatı Eylül ayında 7252 sayılı SGK teşvikinden faydalanan bir firma ekim ayında kısa...

    Eylül ayında 7252 sayılı SGK teşvikinden faydalanan bir firma ekim ayında kısa çalışma ödeneğine tekrar başvuru yaparsa SGK sisteminden bir iptal işlemi yapmalı mıdır?

    560
    0

    Firmamız 18.03.2020-31.05.2020 arasında kuaför oldugu için kapalıydı. Bu dönemlere kısa çalışma ödeneğine müracaat yaptık. 01.06.2020 tarihinde işyerimiz açıldı ve tam olarak çalışmaya başladık. 2020/8. Ay sgk bildirgesinde 07252 indiriminden faydalandık. 2020/9.10. Aylardada 7252 sayılı SGK teşvikinden yararlanabiliyor muyuz?

    Kısa çalışma/nakdi ücret desteği uygulamasından yararlanmaya başlama nedeniyle destek uygulaması kesilmişse söz konusu uygulamalardan yararlanma süresi sona erdiğinde kalan süre kadar destekten yararlanılacaktır. Bu sizin firmanız için sadece 2020/08 dönemidir.

    Bir işyerimiz Kısa Çalışmayı sonlandırarak ağustos ayında 7252 sayılı teşvikten yararlanarak SGK bildirgemizi verdik. Ancak Eylül ve Ekim aylarında tekrar Kısa Çalışmaya geçildi. Bu durumda Eylül bildirgesini vermeden önce SGK İşveren Teşvik ekleme ekranından hepsini silmemiz gerekecek mi?

    Kısa çalışma sonlandırılıp teşvikten Ağustos ayında yararlandınız. Eylül ayı tekrar kçö başlatılmış ise yararlanmış olduğunuz 7252’nin iptaline ilişkin bir hüküm bulunmamaktadır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGüven endeksi Ekim ayında bir önceki aya göre hizmet sektöründe %6,4 ve perakende ticaret sektöründe %1,7 arttı
    Sonraki İçerikLojistik merkezlerinde yer alacak kullanıcıların gümrükleme, envanter yönetimi, depolama gibi lojistik giderleri için yıllık 100 bin dolar destek sağlanacak

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz