Ana Sayfa İstatistik En fazla üretim ve teslimat linyitte gerçekleşti

En fazla üretim ve teslimat linyitte gerçekleşti

606
0

Katı Yakıtlar, Eylül 2019

Katı yakıtların 2019 yılı Eylül ayı toplam satılabilir üretim miktarlarına bakıldığında; taşkömürünün 118 bin 360 ton, linyitin(1) 7 milyon 790 bin 411 ton ve taşkömürü kokunun 362 bin 40 ton, teslimat(2)  miktarlarına bakıldığında ise; taşkömürünün 3 milyon 822 bin 650 ton, linyitin 7 milyon 66 bin 677 ton ve taşkömürü kokunun 357 bin 796 ton olarak gerçekleştiği görüldü.

Üretimin teslimatları karşılama oranı en düşük taşkömüründe gerçekleşti

Üretilen katı yakıtların teslimatları karşılama oranı(3)  %3,1 ile en düşük taşkömüründe gerçekleşti. Bu oran taşkömürü kokunda %101,2 iken, linyitte %110,2 olarak hesaplandı.

Üretimin teslimatları karşılama oranları, Eylül 2019

Taşkömürü ve linyit teslimatı en fazla termik santrallere yapıldı

Katı yakıtların teslimat yerlerine göre dağılımı incelendiğinde; taşkömürü teslimatının %55,6’sı termik santrallere, %14,4’ü kok tesislerine ve %7,5’i demir-çelik haricindeki sanayiye yapılırken; linyit teslimatının %86,3’ü termik santrallere ve %8,9’u demir-çelik haricindeki sanayiye yapıldı. Taşkömürü kokunun ise %96,5’i demir-çelik sanayine sevk edildi.

Bu konu ile ilgili bir sonraki haber bülteninin yayımlanma tarihi 27 Aralık 2019’dur.
                                                                                                                                                         

AÇIKLAMALAR

(1) Linyit kömürü miktarına asfaltit kömürü de dahil edilmiştir.
(2) Yakıtın tüketim amacıyla üretim, ithalat ve stoklardan sevk edilmesidir.
(3) Bir katı yakıtın teslimatının, satılabilir üretimle karşılanabilen kısmının oranını göstermektedir.
Üretimin teslimatları karşılama oranı = (satılabilir üretim miktarı / teslimat miktarı)*100


Kaynak: TÜİK
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikŞirket ortaklarının harcırah alabilmesinin şartları nelerdir?
Sonraki İçerikİhracat %0,1 azaldı, ithalat %8 arttı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz