Ana Sayfa Muhasebe Emeklilikte yaş sınırına yeni karar!

Emeklilikte yaş sınırına yeni karar!

723
0

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda yapılan düzenlemeye göre kadınlarda 20, erkeklerde 25 yıl olan sigortalılık şartı yaş ve prim koşulu olarak değiştirildi.

Yani kadınlarda 58, erkeklerde 60 olan emeklilik yaşı, kendi mesleklerinin gerektirdiği emeklilik prim gününü doldurdukları tarihteki yaş şartına bağlı olacak.

2036 yılından itibaren ise emeklilik yaşı her 2 yılda bir 1 yaş yükselecek.

Sigorta başlangıcı 1 Mayıs 2008 sonrası olan işçi, memur, esnaflar emekli olabilecek.

Bu tarihten sonra işe girenlerde ise 7 yıl şartı geçerli olmayacak.

Söz konusu vatandaşlar, çalışma hayatlarında en fazla hangi statüde prim ödendiyse, o statüde emekli olacak.

 


Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerikŞirket adına alınan devremülk için ödenen kdv indirilebilir mi?
Sonraki İçerik%18 KDV’li aldığım kamyoneti %1 KDV’li mi satacağım?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz