Ana Sayfa Çalışma Hayatı Elektrik, doğalgaz ve diğer ısınma yardımı 30 günden az çalışması olanlara da...

    Elektrik, doğalgaz ve diğer ısınma yardımı 30 günden az çalışması olanlara da tam olarak yapılabilir

    09/11/2022'den 30/06/2023 tarihine kadar işveren tarafından işçiye ödenen NET 1.000 TL'ye tutarındaki elektrik, doğalgaz ve diğer ısınma yardımı SGK priminden ve GV den istisna edilmiş olup, DV hesaplanacaktır

    263
    0

    Ayda 10 gün çalışan bir personele ısınma yardımını 1.000 TL olarak yapabilir miyiz yoksa 10 gün çalıştığı için 333 TL mi yapmamız daha doğru olur?

    Kanunda gün sınırlaması yok.1.000 TL yapılabilir.

    YAKACAK YARDIMI :

    7420 SAYILI KANUN GEÇİCİ MADDE 1-

    (1) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten (09/11/2022) itibaren işverenler tarafından çalışanlara elektrik, doğalgaz ve diğer ısınma giderlerine karşılık olmak üzere 30/6/2023 tarihine kadar (bu tarih dâhil) mevcut ücretlerine/prime esas kazançlarına ilave olarak yapılan aylık 1.000 Türk lirasını aşmayan ödemeler, 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre prime esas kazanca dâhil edilmez ve bu tutar üzerinden 31/12/1960 tarihli ve 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu uyarınca gelir vergisi hesaplanmaz.

    (2) Bu maddenin uygulanmasına ilişkin usul ve esasları belirlemeye ilgisine göre Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilidir.

    Yukarıdaki madde metnine göre;
    Yakacak yardımı yasanın yürürlüğe girdiği tarih olan 09/11/2022 den itibaren 30/06/2023 tarihine kadar işveren tarafından işçiye ödenen NET 1.000 TL’ye kadar olan yakacak parası SGK priminden ve GV den istisnadır.
    Madde metninde DV istisnası olmadığı için bu ödemeden DV hesaplanacaktır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBasit usul mükellefleri taşıt ve diğer sabit kıymetlerini satmaları dolayısıyla fatura düzenleme yükümlülükleri bulunmamaktadır
    Sonraki İçerikSerbest meslek erbabı işte kullanmak için aldığı motosikletin KDV’sini indirim konusu yapabilir, harcamaları için gider kısıtlaması uygulanmaz

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz