Ana Sayfa SGK Ek SGK bildirgesi verilmesinin cezası nedir?

    Ek SGK bildirgesi verilmesinin cezası nedir?

    719
    0
    Pandemi ücretsiz izinde olan çalışan Eylül/2020 döneminde yeniden çalışmaya başladı. 
    Ekim/2020 döneminde 7252 sayılı teşvikten faydalanarak bildirgemizi verdik. Bildirgede sehven teşvik günün 29 gün iken 30 gün olarak göstermişiz. 1 günlük prim için ilgili döneme ek bildirge mi vermeliyiz?

    Belgenin ek olması halinde, aylık asgari ücretin iki katını geçmemek kaydıyla her bir ek belgede kayıtlı sigortalı sayısı başına, aylık asgari ücretin sekizde biri tutarında idari para cezası uygulanır.


    Aralık ayında yeni çıkan ve uygulamış olduğumuz 7252 Kanunla ilgili SGK teşviklerine ilişkin olarak, tahakkuk üzerinde “27256 İNDİRİM EMANETTE GÖSTERİLECEKTİR” yazmaktadır. İlgili tebliğleri okuduğumuzda da işverenler tereddütte düşmesin bankada bütün prim gözükecektir diyor. Pekala, mükellefler bu primleri yatırmaya kalktığında teşvik ile ilgili bir indirim olmuyor ve primin tamamını yatırmak zorunda kalıyorlar. SGK’nın sayfasında EMANETTEKİ TAHSİLATLAR a baktığımda da herhangi bir şey gözükmemektedir. Buradaki işleyiş nasıl olacaktır acaba? 

    Eğer “27256 İNDİRİM EMANETTE GÖSTERİLECEKTİR” ibaresi var ve ödeme düşme olmamışsa durumu ilgili SGK’ye bildiriniz. Bir sonraki ay mutlaka mahsup edilecektir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKur farkına ilişkin fatura KDV dahil mi yoksa hariç olarak mı düzenlenecek?
    Sonraki İçerikYüklenicinin iflası durumunda inşaat işinin bitim tarihi ne olacak?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz