Ana Sayfa Muhasebe E-Fatura mükellefleri yurtdışına düzenledikleri faturaları e-Arşiv olarak mı düzenlemelidir?

E-Fatura mükellefleri yurtdışına düzenledikleri faturaları e-Arşiv olarak mı düzenlemelidir?

Yurt dışı mal satışı yaptığımızda e-faturamı yoksa e-Arşiv Faturamı düzenlemeliyiz? E-Fatura mükellefleri yurtdışına düzenledikleri faturaları e-Arşiv olarak mı düzenlemelidir?

609
0

2020 başından itibaren limit üstü faturaları e-arşiv GİB portal üzerinden kesmekteyiz. 5.000 TL satış sınırını geçtiğimizden 01.07.2020 itibarı ile e-fatura ve e-arşiv fatura mükellefi olmak durumundayız. Başvuru sürecinde GİB e-belge sitesinden mali mührümüz ile e-fatura başvurusu yapmamız yeterli midir bu bizi e-arşiv kullanıcısı da yapar mı?

VUK 509 kapsamında 01.01.2020 tarihinden itibaren tüm e-fatura mükelleflerinin e-Arşiv Fatura zorunluluğu bulunmaktadır.

E- fatura kullanıcısıyız. Yurt dışı mal satışı yaptığımızda e-faturamı yoksa e-Arşiv Faturamı düzenlemeliyiz?

E-fatura mükellefi olduğunuzdan, mal ihracatı işlemlerinde yurt dışına yaptığınız satışlarda e-arşiv fatura kullanmalısınız.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTemmuz Ayına İlişkin İşsizlik ve Kısa Çalışma Ödemeleri Kurban Bayramı Öncesinde 27 Temmuz’da Başlayacak
Sonraki İçerikAR-Ge kapsamında (5746 Kanun) sözleşme damga vergisi uygulaması

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz