Ana Sayfa Vergi E ARŞİV-Hazır İmza Kullanımı

E ARŞİV-Hazır İmza Kullanımı

1628
0

E ARŞİV

SORU-CEVAP

SORU: Oluşturulacak e-Arşiv fatura görsellerinde firma yetkilisinin imza sirkülerindeki imza örneği hazır imza olarak kullanılabilir mi? Yoksa noterden ayrı bir tasdik gerekir mi?

CEVAP: Vergi Usul Kanunu 433 sıra nolu genel tebliğine göre; Mükellefler e-Arşiv Uygulaması kapsamında elektronik belge biçiminde oluşturdukları
faturayı vergi mükellefi olmayanlar haricinde alıcısına kâğıt ortamında
teslim ederler.Vergi Usul Kanununun faturanın nizamına ilişkin hükümlerine göre faturaların baş tarafında iş sahibinin veya namına imzaya mezun olanların imzasının bulunması mecburidir.Bu hükme göre, vergi uygulamaları bakımından faturada imzanın bulunması zorunlu olmakla beraber, faturanın şekil ve nizamına ilişkin esaslara riayet edilmek şartıyla, düzenleme tarihinde imzaya yetkili olanın imzasının notere tasdik ettirilip basım sırasında fatura üzerine yazdırılmak suretiyle faturanın (hazır imzalı olarak)kullanılabilmesi mümkündür.

29.01.2018

__________________________________________________________________

Kaynak: Gib
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikE-FATURA Yabancılarda Mali Mühür Başvuru
Sonraki İçerikE-DEFTER vergi detaysız berat oluşturma

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz