Ana Sayfa SGK Devlet tarafından virüs salgını dolayısıyla kapatılan iş yerlerinde çalışan kişilerin SGK bildirimi...

Devlet tarafından virüs salgını dolayısıyla kapatılan iş yerlerinde çalışan kişilerin SGK bildirimi nasıl yapılmalıdır?

662
0

Devlet tarafından virüs nedeniyle geçici olarak kapatılan işyerlerinde bordro ve sgk gün sayısı nasıl olacak. Herhangi bir düzenleme var mı ya da işveren tercihine göre midir?

İşyerinin faaliyetinin durduğu tarihe kadar aphb normal tam çalışma faaliyetin durduğu tarihten itibaren bir hafta 4857 sayılı kanun göre zorlayıcı nedenlerle bir hafta yârim ücret bir hafta sonra kısa çalışma ödeneği bağlanmışsa 18 koduyla eksik gün bildirim yapılması gerekmektedir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKredili mevduat hesabı (KMH) ve kredi kartı sözleşmelerinde nelere dikkat etmeliyim?
Sonraki İçerikTürkiye’nin hazırgiyim ve tekstil pazar payı Ocak 2020’de %2,9 artarak %11,7 olarak gerçekleşti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz