Ana Sayfa Vergi Değerli konut vergisine esas matrah belediyedeki değer midir?

    Değerli konut vergisine esas matrah belediyedeki değer midir?

    25
    0

    Değerli konut vergisinde evin rayiç değeri yani belediye emlak vergi değeri 11 milyon TL ancak evin tapudan satış bedeli 22 milyon. Bu durumda değerli konut vergisi hangi tutar üzerinden beyan edilmesi gerekir?

    Değerli konut vergisinde emlak vergisi bildirimindeki matrah dikkate alınır.

    Değerli Konut Vergisinde matrah nedir?

    Bina vergi değerinin, 1319 sayılı Kanunun 42 nci maddesinde yer alan ve ilgili yılda uygulanan tutarı aşan kısmı, mesken nitelikli taşınmaza ait verginin matrahını oluşturacaktır.

    Paylı mülkiyette ve elbirliği mülkiyette, matrahın hesabında mesken nitelikli taşınmazın toplam değeri esas alınır.

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBirden fazla şantiyede aynı ay içinde çalışan kişinin eksik gün kodu ne olacaktır?
    Sonraki İçerikİnşaat iskelesi kiralama içinde KDV tevkifatı yapılır mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz