Ana Sayfa Vergi Defter sınıf değişikliklerinde ATİK alım ve satımları dikkate alınır mı?

    Defter sınıf değişikliklerinde ATİK alım ve satımları dikkate alınır mı?

    455
    0
    14.07.2020 tarihinde hazırlanan vuk tebliğ taslağı ile ilgili bir gelişme var mıdır?
    Taslağa göre aşağıdaki madde eklendi mi veya bununla ilgili bir çalışma var mıdır?
    MADDE 2 – Aynı Tebliğin “IV.1.5. e-Fatura Uygulamasına Geçiş Süresi” başlıklı bölümün birinci fıkrasına aşağıdaki (d) bendi eklenmiştir.
    “d) Sağlık hizmeti sunucuları ile medikal malzeme ve ilaç/etken madde temin eden (hastane, tıp merkezleri, dal merkezleri, diyaliz merkezleri, Sağlık Bakanlığından ruhsatlı diğer özelleşmiş tedavi merkezleri, tanı, tetkik ve görüntüleme merkezleri, laboratuvarlar, eczane, tıbbi cihaz ve malzeme tedarikçileri, optisyenlik müesseseleri, işitme merkezi, kaplıcalar, beşeri tıbbi ürün/ürün sunan ve/veya üreten özel hukuk tüzel kişileri ve bunların tüzel kişiliği olmayan şubeleri, ecza depoları) tüm mükellefler 01/01/2021 tarihinden itibaren, brüt satış hasılatına bakılmaksızın e-Fatura uygulamasına geçmek zorunda mıdır?

    Henüz taslak şeklindedir. Yürürlüğe girmemiştir.


    Nakliye işiyle uğraşan mükellefin, 2020 yılı içerisinde 2 defa araç yenilemiştir. Fakat aracını beğenmedikçe ve sorun çıktıkça alıp sattı.
    Bundan kaynaklı araç satışından kaynaklı KDV beyannamenin kümülatifi 195.000 TL görülürken, hesap özetinde dönem içi hasılat:118.000 TL, diğer gelirler 8.100 TL görünüyor. Bu durumda defter haddini belirlerken hangi verilere bakacağız?

    Sınıf değiştirmede Taşıt gibi ATİK’lerin alım satım bedelleri dikkate alınmaz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKimler e-İrsaliyeye geçmek zorundadır?
    Sonraki İçerik2020 Temmuz ayı verilemeyen Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannameleri için son gün 18 Aralık 2020!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz