Ana Sayfa Haberler Davos öncesi varlık raporu açıklandı

Davos öncesi varlık raporu açıklandı

704
0

Dünya Ekonomik Forumu Davos Zirvesi öncesi sivil toplum kuruluşu Oxfam tarafından dikkat çekici bir rapor yayımlandı.

Rapor, 2018 yılına ilişkin dünya refah seviyesini ortaya koyan analizlerden oluşuyor. Rapora göre 2018 yılında zenginler daha da zenginleşti ve yoksul kesim daha da yoksullaştı.

Rapora göre, en zengin 26 milyarderin toplam varlığı, dünya çapında en fakir 3,8 milyar insanın toplam varlığına denk geliyor.

Bu bağlamda yapılan dikkat çekici bir analizde, yoksullukla mücadele için alınacak yüzde 1 oranında varlık vergisinin yaklaşık 418 milyar dolar para toplanmasını sağlayacağı ve bu tutarla her bir çocuğun eğitim alması ve ayrıca sağlık yardımları ile 3 milyon ölümün önüne geçilebileceği belirtildi.

Raporun ortaya koyduğu diğer bulgular ise şu şekilde:

  • Ekonomik krizi takip eden 10 yıl içerisinde milyarder sayısı neredeyse ikiye katlandı.

 

  • Amazon şirketinin kurucusu ve dünyanın en zengin adamı olan Jeff Bezos’un serveti 112 milyar dolara ulaştı. Bezos’un toplam servetinin yalnızca yüzde 1’i, 105 milyon nüfuslu Etiyopya’nın toplam sağlık bütçesine denk geliyor.

 

 

 

 


Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikZorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ
Sonraki İçerikÇin’in ekonomisinde neler oluyor?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz