Ana Sayfa Haberler Çin’in ekonomisinde neler oluyor?

Çin’in ekonomisinde neler oluyor?

766
0

Pazartesi günü yayımlanan resmi verilerde, dünyanın en büyüklerinden olan Çin ekonomisinin 2018 yılında yüzde 6,6 oranında büyüdüğü ortaya kondu.

Bu oran, son otuz yılda görülen en yavaş büyüme olarak kaydedildi.

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisinde görülen bu yavaşlama, küresel büyümeyi tehlikeye sokabilecek boyutta.

Söz konusu veriler, tahminlerle uyumlu olmasına rağmen Çin Hükümeti’nin ticaret savaşını bitirmek için Beyaz Saray ile bir anlaşma yapması gerektiğini ortaya koyuyor.

Çin Ulusal İstatistik Bürosu Müdürü Ning Jizhe, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu sözleri sarf etti:

‘’Çin-ABD arasındaki anlaşmazlık gerçekten de Çin’in ekonomisini etkiliyor fakat bu etki kontrol edilebilir.’’

Ayrıca Jizhe, ekonominin genel olarak istikrarını sürdürdüğünü ekledi.

Asya-Pasific MSCI endeksine göre, Japonya dışında hisseler yüzde 0,4 oranında arttı. Ayrıca Japonya’nın Nikkei endeksi yüzde 0,5 değer kazanırken Çin’in CSI300 endeksi yüzde 0,97 arttı.

 

 

 


Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerikDavos öncesi varlık raporu açıklandı
Sonraki İçerikFacebook ve Almanya el ele

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz