Ana Sayfa Vergi Credit note B formunda beyan edilir mi?

    Credit note B formunda beyan edilir mi?

    1358
    0
    Oto Alım satımı yapan bir mükellef icralık araçların ihalelerine girmekte, icra daireleri, mal müdürlükleri ve vergi dairelerinden araçlar almaktadır. Firma aldığı araçları satın aldığı icra dairesi, vergi dairesi adına mı BA formunda bildirilmelidir?

    İcradan aracı satılan kişi belli ise onun kimlik bilgileri; yok ise icra dairesinin bilgileri yazılır.


    Yurt dışına meyve ihracatı yapan firmamız göndermiş olduğu malların çürük çıkması sonucu yurt dışındaki alıcı firmadan CREDİT NOTE alarak ihracat bedelinde zorunlu indirim yapmıştır. Satış faturaları ihracatın gerçekleşme tarihindeki döviz kuru baz alınarak KDV beyannamesine ve BS bildirimine indirimsiz olarak dahil edilmiştir. Yurtdışından gelen ‘CREDİT NOTE’ iskonto belgesinin BA bildirimine dahil edilmesi gerekir mi? 

    Yurt dışından gelen ‘CREDİT NOTE’ iskonto belgesinin BA bildirimine dahil edilecektir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGübre Mal Grubu 2021 yılı Ocak ayında en yüksek ihracat %17 saf amonyak üzerinden yapıldı
    Sonraki İçerikAvusturya’nın Türkiye’den ithalatı 1,60 milyar Avro, Türkiye’ye ihracatı ise 1,13 milyar Avro olarak gerçekleşti

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz