Ana Sayfa Çalışma Hayatı Covid nedeniyle ücretsiz izne ayrılan personellerin hafta sonu biten raporlarında gün bildirimleri...

    Covid nedeniyle ücretsiz izne ayrılan personellerin hafta sonu biten raporlarında gün bildirimleri nasıl yapılır?

    İşçinin raporlu günleri çalışma yasalarımız gereği çalışılmış sayılan hallerden olup cumartesi günü çalışılmış pazar günü de hafta tatil günü olarak bildirilmelidir.

    441
    0
    Çalışan Covid sebebiyle 10 günlük rapor almıştır. Rapor bitiş tarihi cumartesi gününe gelmektedir. İşyeri cumartesi çalışmamaktadır. 10 gün raporlu olan çalışana rapor bitimini takip eden cumartesi pazarı çalışmış gibimi göstermeliyiz?

    İşçinin raporlu günleri çalışma yasalarımız gereği çalışılmış sayılan hallerden olup cumartesi günü çalışılmış pazar günü de hafta tatil günü olarak bildirilmelidir.

     

    ___________________________________________

     

    Mükellefin vergi dairesi açılış tarihi 06.10.2020’dir. Aylık 14 gün başka işyerinde SGK’lı olarak çalışmaktadır.
    06.10.2020 de açıldığı için, BAĞ-KUR ödemesini toplam 26 günlük ödeme olması gerekirken,14 günü düşüp kalan 12 gün üzerinden mi ödeyeceğiz?

    Bağkur primine hiçbir çalışma eklenip çıkarılmadığı gibi kısmi olarak da ödenememektedir. 10 ay bağkur primi tüm olarak ödenecektir.

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİkametgah Değişikliği Nasıl Yapılır?
    Sonraki İçerikYeniden Değerleme Oranı 2020 yılı için % 9,11 olarak tespit edildi.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz