Ana Sayfa Haberler Çok Taraflı Vergi Sözleşmesine taraf olan toplam ülke sayısı 135’e çıktı

Çok Taraflı Vergi Sözleşmesine taraf olan toplam ülke sayısı 135’e çıktı

1049
0

Çok Taraflı Vergi Sözleşmesine taraf olan toplam ülke sayısı 135’e çıktı

Tax News’un yayınladığı habere göre, 10. Vergide Şeffaflık ve Bilgi Paylaşımı Küresel Forumu’nun genel kurul toplantısında, beş ülke vergi konularında karşılıklı idari yardım konulu çok taraflı sözleşmeye imza atarken iki ülke ise BEPS (matrah aşındırma ve kar aktarımı) hakkında çok taraflı sözleşmeyi imzaladı.

Çok Taraflı Vergi Sözleşmesi, vergi konularında her türlü idari yardımı sağlamaktadır: talep üzerine bilgi alışverişi, kendiliğinden değişim, otomatik değişim, yurtdışında vergi incelemeleri, eşzamanlı vergi incelemeleri ve vergi tahsilâtında yardım. Vergi mükelleflerinin haklarının korunması için kapsamlı bir güvence sunar.

Sözleşme, Ortak Raporlama Standardı (yeni uluslararası vergi şeffaflığı standardı) kapsamında vergi mükelleflerinin finansal varlıkları ve ülke bazında raporların otomatik paylaşımı hakkında otomatik bilgi alışverişini kolaylaştırmaktadır.

Sözleşme, Benin, Bosna-Hersek, Yeşil Burun (Cabo Verde), Moğolistan ve Umman tarafından imzalanarak, sözleşmeye taraf toplam ülke sayısı 135’e çıkmış oldu.

Ayrıca, genel olarak BEPS MLI olarak bilinen, BEPS’in Önlenmesi amacıyla Vergi Anlaşmasına İlişkin Önlemlerin Uygulanması için Çok Taraflı Sözleşme’yi Kenya ve Umman imzaladı. Umman ayrıca Ortak Raporlama Standardına ilişkin Çok Taraflı Yetkili İdare Sözleşmesini imzalarken Tunus da Ülke Bazında Raporlamaya ilişkin Çok Taraflı Yetkili İdare Sözleşmesini imzaladı.


Kaynak: Tax News / Link: https://www.tax-news.com/news/Six_Countries_Sign_Up_To_Multilateral_Tax_Pacts____97447.html
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİş-Kura kayıtlı bir personeli istihdam ettiğimizde faydalanabileceğimiz teşvikler nelerdir?
Sonraki İçerikHangi Binalar Emlak Vergisinden muaftır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz