CERN Hakkında Çok Güzel Özet Bilgiler

892
0

Bilim 101 adlı Youtube kanalı Bilim ve Teknoloji temalı nitelikli içeriklerin olduğu bir platform. CERN ile ilgili bilgilerin verildiği bu videolarında CERN’in kurulmasındaki amacı, ne zaman, nerede  ve kimlere karşı kurulduğu, kurucuların kimler olduğu, çalışma prensibini, merkezde yapılan araştırmalarda nelerin bulunduğu, yapılan bilimsel araştırmalarda hangi bilinmeyenlere cevap verildiği açıklanıyor.

Video’da ayrıca CERN’de yapılan araştırmalarda bu güne kadar nelerin yapıldığı bulunduğu da belirtiliyor. Bunlardan bir kaçı;

1- “www” internet protokolü

2- Madde, anti madde ve karanlık madde, (madde Elektron, anti madde Pozitron…)

3- Saniyede 40 milyon fotoğraf çekebilen Büyük hadron çarpıştırıcısı anı zamanda dünyanın en büyük bilgisayarıdır.

4- 27 km uzunluğundaki tünellerde ışık hızına çıkartılan partiküller 10 saatte 16 milyar km katediyor.

5- Genel görelilik kuralı kütlenin uzayı eğdiğini söyler. Bu da bazı gök cisimlerinin daha büyük görünmesine neden olur. Bir istemin sadece geometrisini inceleyerek içerdiği kütle miktarı hesaplanabilir.

6- X bozonunun varlığı kanıtlandı.

 


Kaynak: Bilim 101 Youtube Kanalı – Tam Link https://www.youtube.com/watch?v=kdMJnj8u8VQ
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİşgücüne katılma oranı %53,9 olarak gerçekleşti
Sonraki İçerikAkümülatör satışları basit usulde kazanç mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz