Ana Sayfa Vergi Akümülatör satışları basit usulde kazanç mıdır?

Akümülatör satışları basit usulde kazanç mıdır?

Akümülatör satışları basit usulde kazanç mıdır?

890
0

Konu: Akümülatör satışının basit usulde ticari kazanç kapsamında olmadığı hk.

Soru
…Adi Ortaklığı olarak Defterdarlığımıza vermiş olduğunuz ilgide kayıtlı özelge formunuzda, gerçek usulde gelir vergisi mükellefi iken 2018 yılı alış-satış hadlerinden dolayı basit usulde vergilendirme şartlarına haiz olduğunuz, bağlı bulunduğunuz vergi dairesine verdiğiniz 03.01.2019 tarihli dilekçe ile basit usulde vergilendirme talebinde bulunduğunuz, vergi dairesi tarafından yapılan yoklamalarda işyerinizde araç akü satışı yapıldığının tespit edildiği belirtilerek, bu faaliyetiniz nedeniyle basit usul vergilendirmeden yararlanıp yararlanamayacağınız hususunda…

Cevap

…akümülatörün 92/2683 sayılı Bakanlar Kurulu Kararında belirtilen elektrikle çalışan benzeri eşyalar kapsamında değerlendirilmesi nedeniyle basit usulden faydalanmanız mümkün bulunmamaktadır.

 


Kaynak: BARTIN VALİLİĞİ Defterdarlık Gelir Müdürlüğü 08.07.2019 – 30835462-045[88]-E.6065 Sayılı Özelge
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikCERN Hakkında Çok Güzel Özet Bilgiler
Sonraki İçerikÜcretsiz izinler kıdem tazminatı hesabında dikkate alınıyor mu?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz