Ana Sayfa SGK Çalışanların meslek kodu değişikliğini nasıl yapabiliriz?

Çalışanların meslek kodu değişikliğini nasıl yapabiliriz?

1997
0

Yurt içinden ticari mal alım satımı yapan 8 personeli olan bir şirketiz. 2019 Haziran aylarında işe girişi 5223.80 (satış elemanı-toptan) koduna göre yapılan bir personelimiz var. Bu çalışanımızı satın alma elemanı yapmak istiyoruz. Eğer böyle yaparsak, SGK aylık bildirgede bu işçi için SGK KOD değişikliği yapmamız gerekecek. SGK meslek kodu değişikliğini nasıl yapacağız?

SGK meslek kodu değişikliği işçinin yazılı rızası ve dilekçe ile olur.

 

Firmamızda birkaç personelin işyerinde aldıkları görev ocak ayı içerisinde değişecektir. Dolayısıyla meslek kodları işe giriş bildirgesindeki meslek kodlarıyla uyuşmayacaktır. Bizim izlememiz gereken yol nedir?

Çalışma konusunun değişmesi ile değişen melek koduna işçinin yazılı rızası alınıp ilgili SGM’ye meslek kodu değişikliğine ilişkin dilekçe verilmesi gerekir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBedelsiz ihracatlar da e-fatura kapsamında mıdır?
Sonraki İçerike-Defter uygulamasında birden fazla faturanın aynı yevmiye maddesine kaydedilmesi mümkün mü?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz