Ana Sayfa Muhasebe Bordrolu olarak çalışan SMMM’ler birden fazla yerde çalışabilir mi?

    Bordrolu olarak çalışan SMMM’ler birden fazla yerde çalışabilir mi?

    824
    0

    Bordrolu olarak çalışmış olduğum firmanın beyannamelerini göndermek istiyorum. Bu ay başvuru yapmış olduğum sistem için geçen ayın beyannamesini verebilir miyim?

    Hayır gönderemezsiniz. Şifre alındığı tarihten itibaren yetkili olursunuz.

    Meslek Yasasının, “Çalışma Usul ve Esasları Yönetmeliği”nin ilgili maddeleri gereğince Çalışanlar Listesinde kayıtlı bulunan meslek mensuplarınca sahip olunan unvanla, kanunun 2.maddesinde yer alan işlerin yürütülmesi amacıyla gerçek veya tüzel kişilere bağlı ve onların işyerlerinde bağımlı olarak, açık ve gizli hizmet sözleşmesi ile çalışılması” halinde 3568 sayılı meslek yasası ve Disiplin Yönetmeliğine göre disiplin cezası verilmesi gerekmektedir.

    Ayrıca,

    -Bağımlı çalışarak Meslek Odalarına kaşe başvurularında bulunan üyelerin birden fazla yerde SSK’lı (4/a) çalışıp çalışmadıklarının tespiti için de taahhüt ettikleri firmaya ilişkin SSK (4/a) dökümlerinin alınması ve 30 gün üzerinden SSK’lı (4/a)olup olmadıkları,

    -Çalışanlar listesine kayıt yaptırmak için Odalara  başvuruda bulunan meslek mensuplarının SSK lı (4/a) olarak çalışıp çalışmadıkları ve Bağ-Kur (4/b) kaydının olup olmadığının kontrolü yapılacaktır.

    TÜRMOB sorgulamasında bu durumun tespiti halinde kaşe kullanılması mümkün olmayacaktır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYurt dışından elde ettiğimiz kazancın %50’sine uygulanan vergi indiriminden geçici vergi dönemlerinde yararlanabilir miyim?
    Sonraki İçerikTürk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Jeoloji Mühendisleri Odası Fotoğraf, Film ve Karikatür Arşivi, Sergisi ve Eğitimi Yönetmeliği

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz