Ana Sayfa SGK Bir işyerinde yabancı personel sayısı yerli personel sayısından fazla olabilir mi?

Bir işyerinde yabancı personel sayısı yerli personel sayısından fazla olabilir mi?

713
0

Bir işyerinde Türk işçi sayısından fazla Suriyeli işçi çalıştırmanın herhangi bir ceza hükmü var mı?

Türk işçi sayısının 10 kişi GKSS uyruklu işçi sayısının 1 kişi,  On kişiden az Türk çalışanı olan iş yerlerinde sadece bir Suriyeli işçiye çalışma izni alınabilir.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİş sebebiyle şehir dışında olan bir personelin konakladığı otelde kaza geçirmesi iş kazası olarak mı nitelendirilir?
Sonraki İçerikBaşka tapu müdürlüğünden mülk satışı yapabilir miyim?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz