Ana Sayfa Çalışma Hayatı Bir firmada 4a sigortalı olarak çalışan işletme sahibi için kısa çalışma ödeneğine...

Bir firmada 4a sigortalı olarak çalışan işletme sahibi için kısa çalışma ödeneğine başvuru yapabilir miyiz?

664
0

Vergi mükellefi olan bir kişi başka bir firmada 4a sigortalısı olarak çalışmaktadır. Çalıştığı firma çalışmayı durdurmuş ve kısa çalışma ödeneğine başvuru yapmıştır. Bu durumda vergi mükellefi olan birinin 4a sigortalısı olarak kısa çalışma ödeneğine başvuru yapıldığında bağ kuru devreye girecek midir?

KÇÖ kapsamında yapılan başvuru sonrası 4/ a sigortalılığı kesintiye uğrayıp 4b sigortalığı ve bağ-kur borcu oluşacaktır.

Vergi mükellefi olan gerçek kişi ya da tüzel kişi ortağı olan birinin başka bir firmada 4a’lı olarak prim ödüyor olması halinde kısa çalışma ödeneğinden yararlanma durumu olabilir mi?

KÇÖ den yararlanamaz 4/b borcu oluşup 4/a sigortalılığı biter.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikDefter Beyan sonrası Serbest Meslek Kazanç Defterine Kayıtlar hangi sürede yapılacak?
Sonraki İçerikİşveren Toplu Olarak İşten Çıkartma Yapabilir Mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz