Ana Sayfa Vergi Bir firma aynı yıl içinde tüm vergi çeşitlerinden incelenebilir mi?

    Bir firma aynı yıl içinde tüm vergi çeşitlerinden incelenebilir mi?

    Emlak vergileri yapılandırma kapsamında mıdır?

    553
    0
    Firma 2017 yılı vergi incelemesi sonucu bilinçli sahte fatura kullanıcısı olarak rapor düzenlendi.
    İligili alış faturalarındaki KDV’ler reddedildi ve 3 kat vergi ziyaı cezası ile 3-5 yıl arası ceza davası açıldı. Aradan yaklaşık 1 yıl geçti bu sefer sahte fatura düzenleme şüphesiyle 2017 tekrar vergi incelemesine sevk edildi. Bu durumda;
    – Firma aynı yıl (2017) için hem sahte fatura kullanma hem de sahte fatura düzenleme suçu ile ilgili vergi inceleme raporu düzenlenebilir mi?

    Vergi incelemesi Aynı yıl için Tüm vergi çeşitlerinden incelemeye tabi tutulabilir.

    2017 yılı için KDV incelemesi dışında Kurumlar vergisi ve diğer vergilerde de inceleme yapılmasına bir engel yok. Yapılabilir. İki defa ceza davası açılabilir.

    Emlak Vergi Ziyai cezası yapılandırması bu güncel yapılandırma kapsamında mı?

    Emlak vergisi, ÇTV ve cezaları da kapsamdadır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTürkiye yenilenebilir enerjide Avrupa ülkelerini geride bıraktı
    Sonraki İçerikİSO: Teşvik Uygulamaları ve Vergi Planlama Teknikleri Online Eğitimi 26 Kasım 2020

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz