Ana Sayfa Muhasebe Binek otomobil tanımında olmayan araçların satışında uygulanacak KDV oranı nedir?

    Binek otomobil tanımında olmayan araçların satışında uygulanacak KDV oranı nedir?

    Şahıs firması işte kullanacağı ticari aracı vergi dairesine bildirecek mi?

    514
    0

    Ticari olmayan binek olarak kullanılan minibüs, kamyonet gibi araç satışlarında uygulanacak KDV oranı ne olmalıdır?

    Binek otomobil tanımında olmayan tüm araçların (Kamyonet, Kamyon. Minibüs, Otobüs vb.) tesliminde % 18 oranında KDV uygulanır.

    Şahsın üstüne kayıtlı aracını şahıs firmasında kullanmak istediğinde vergi dairesine bildirim zorunluluğu var mıdır? Yoksa şahıs firması olması sebebiyle aracına ait giderleri kullanabilir mi?

    Şahıs firması olan bir mükellef kendi adına olan iki adet aracından bir tanesini karlı sattığı durumda aradaki kar’a isabet eden kısma vergi ödemesi gerekir mi?

    Mükellef özel aracını ticari işinde kullanacak ise aktifine kaydedecek ve bu durumu VD bildirecektir. Aktife kayıtlı olmayan özel aracın aracın satışından elde edilen kazanç bildirilmez.

    (Bir yılda 3 araç satışından az olduğu için)


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikDöviz üzerinden düzenlenen faturada teslim bedelinin belirlenmesi
    Sonraki İçerikDövizli inşaat onarım işine ilişkin hak ediş ödemelerinden kaynaklı kur farkları için fatura düzenlenecek mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz