Ana Sayfa Muhasebe Binek araca sonradan taktırılan amortisman sınırı üzerindeki park sensörü ve kamera doğrudan...

    Binek araca sonradan taktırılan amortisman sınırı üzerindeki park sensörü ve kamera doğrudan gider yazılabilir mi?

    794
    0

    Binek araca sonradan taktırılan Amortisman sınırı üzerindeki park sensörü ve kamera doğrudan gider yazılabilir mi? (%70-%30 ayrımı yapılarak) ya da sabit kıymete alıp amortisman ile itfa etmek mi gerekli ?

    ATİK’ler için gider kısıtlaması olmaz. Bahsettiğiniz ATİK için amortisman ayırmak sureti ile giderleştirilir.


    Leasing ile CNC  torna tezgahı alındı. Sözleşme bitince şirketin olacak. Sözleşme 1 yıllık. Amortismanı geçici dönemine kadar ödediği tutardan mı, yoksa normal almış alış tutarı üzerinden mi amortisman ayrılmalıdır?

    Leasing ile alınan ATİK’ler kiralama işleminin başladığı tarihten itibaren tamamı üzerinden amortisman ayrılmaya başlanır. Amortisman yıllık olarak ayrılır. 

    Geçici vergi dönemlerinde ise her geçici vergi dönemine isabet eden kısım giderleştirilir.


    Serbest meslek erbabının mülkiyetinde bulunan yerin hem işyeri hem mesken olarak kullanılması halinde amortismanın yarısı gider yazılır. Buna istinaden amortismanı gider yazabilmek için sabit kıymete dahil etmek ve bu şekilde mi gider yazmak gerekir yoksa bedel üzerinden hesaplanan tutarlar direk gider kaydı olarak vergilendirme dönemlerinde mi gider yazılmalıdır? Sabit kıymete eklenmiş ise bunun için KDV’siz E–Serbest meslek makbuzu kesilerek sabit kıymetten çıkartmak mümkün müdür? 

    Amortisman ayrılması için Gayrimenkul kayıtlara alınacaktır. Satışta KDV hesaplanır. 

    e-smm fatura gibi kullanılır. Makbuzda GV stopajı yapılmaz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikOtomotiv üretimi ilk çeyrekte yüzde 12.4 azaldı
    Sonraki İçerikKDV beyannamelerine düzeltme verilmesi zorunlu mudur?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz