Ana Sayfa Muhasebe Binek araç satışlarında uygulanacak muhasebe kaydı örneği

    Binek araç satışlarında uygulanacak muhasebe kaydı örneği

    208
    0

    Binek araç satışlarında uygulanacak muhasebe kaydını nasıl yapabiliriz? Araç alımında iktisap bedeline dahil edilmeyen kısıtlama bedeli direk kara mı ilave oluyor

    Kısıtlama bedeli direkt gider veya maliyet eklenmez. Bunlar KKEG olarak kayıtlara alınır. Tutar dönem sonunda 690 hesap ile kapatılmıştır. Kurumlar vergisi beyannamesinde KKEG olarak dikkate alınır. Aracın satışı halinde kısıtlama bedeli dahil amortisman ayrıldığı için 254-257 farkının üstünde kalan kısım satışın yapıldığı dönemin kazancına dahil edilir (veya yenileme fonu uygulamasından yararlanılır)

    ATİK SATIŞLARINDA MUHASEBE KAYDI

    A)- Satıştan KAR elde edilmesi halinde

    —————–/——————–

    100/102/101/127

    257

    254

    391

    649

    ——————-/—————–

    B)- Satıştan ZARAR elde edilmesi halinde
    —————–/——————–

    100/102/101/127

    257

    659

    254

    391

    ——————-/—————–


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSerbest bölgede faaliyet gösteren firmaya fatura keserken hangi kodu kullanmalıyız?
    Sonraki İçerikLimited şirket ortağı müdürü aynı zamanda 4a’lı olarak başka bir işyerinde çalışması halinde çalışabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz