Ana Sayfa Vergi Bilanço usulü gelir vergisi mükellefinin aktifinde kayıtlı olmayan gayrimenkulden elde ettiği kira...

    Bilanço usulü gelir vergisi mükellefinin aktifinde kayıtlı olmayan gayrimenkulden elde ettiği kira geliri ticari kar ile ilişkilendirilecek mi

    393
    0

    Bilanço Usulü Gelir Vergisi Mükellefi olan müşterimin aktifinde kayıtlı olmayan kira geliri var bu gelirden dolayı oluşacak gelir vergisini dönem kârından vergi ayırırken dikkate alınmalı mıdır? Alınacaksa nasıl kayıt yapılmalıdır?

    Bilanço esasına göre defter tutan GV mükellefleri 370-371 hesapları kullanamaz. GV şahsi bir vergidir. Kişinin şahsi servetine dahil olan Gayrimenkulden elde edilen gelir Ticari kazancına dahil edilmez. Bahsettiğiniz kişinin elde ettiği Kira gelirini GMSİ olarak yıllık GV beyannamesine dahil eder.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2022 Ocak ayında ödenen 2021 BağKur Primi 2021 Yılı Gelir Vergisi Beyannamesinde İndirim Konusu Yapılır mı?
    Sonraki İçerikKDV 13/a maddesi gereği sipariş usulu tekne yapımı nedeniyle istisna belgesi aılnmıştı. Bu alımlarda bir alt tutar sınırı var mı ?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz