Ana Sayfa Vergi KDV 13/a maddesi gereği sipariş usulu tekne yapımı nedeniyle istisna belgesi aılnmıştı....

    KDV 13/a maddesi gereği sipariş usulu tekne yapımı nedeniyle istisna belgesi aılnmıştı. Bu alımlarda bir alt tutar sınırı var mı ?

    443
    0

    KDV 13/a maddesi gereği sipariş usulü tekne yapımı nedeniyle istisna belgesi alınmıştı. Bu alımlarda bir alt tutar sınırı var mı ?

    KDVK 13 üncü maddede sayılan istisnalar kapsamına giren işlemler dolayısıyla düzenlenen fatura ve benzeri belgelerde gösterilen işlem bedelinin KDV hariç tutarının 2.000 TL’nin altında olması halinde bu işlemlerde istisna uygulanmaz ve genel esaslar çerçevesinde KDV hesaplanır.

    İstisna haddi Fatura düzenleme sınırıdır. 2022 için 2.000 TL

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBilanço usulü gelir vergisi mükellefinin aktifinde kayıtlı olmayan gayrimenkulden elde ettiği kira geliri ticari kar ile ilişkilendirilecek mi
    Sonraki İçerikAnonim şirket olağan genel kurulu kararı noter onayı ve tescil zorunlu mu?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz