Ana Sayfa Vergi Bilanço usulü defter tutan mükelleflerde geçici vergi ödemesi 193 hesaba mı atılır?

    Bilanço usulü defter tutan mükelleflerde geçici vergi ödemesi 193 hesaba mı atılır?

    413
    0

    Bilanço usulü defter tutan mükelleflerde yatırılan geçici vergi muhasebe kaydından oluşan 193 hesap nasıl kapatılır? Bir sonraki yıla devredecekse ortaklar hesabıyla mı kapatılmalıdır?

    GV mükelleflerinin ödedikleri Geçici Vergi ve yıllık GV taksitleri için 193 hesap kullanılmaz.

    Bu vergi ödemeleri şahsi vergi olup ticari defterlerde yer almaz. GV mükellefleri 131-193-231-331- 370-371 -691-692 hesaplar kullanılmaz.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAnonim şirket olağan genel kurulu kararı noter onayı ve tescil zorunlu mu?
    Sonraki İçerikGenç Girişim Kazanç İstisnası Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesinden İndirilir Mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz