Ana Sayfa Vergi Beyan edilmesi unutulan tevkifatlı alışlar için KDV-2 türünden düzeltme beyannamesi verilmelidir

    Beyan edilmesi unutulan tevkifatlı alışlar için KDV-2 türünden düzeltme beyannamesi verilmelidir

    32
    0

    Şirketimiz 2023 Haziran ayında tevkifatlı fatura alışı olmadığı için KDV-2 beyannamesi vermemiştir. Ancak Kasım ayında Haziran ayına ait tevkifatlı fatura elimize ulaşmıştır. Bu durumda faturayı hangi ay nasıl beyan etmeliyim?

    2023/ Haziran dönemi için Vergi Usul Kanunu’nun Pişmanlık ve Islah başlıklı 371’nci maddesi gereğince KDV-2 beyannamesi verilmelidir.

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİhracat yapanlar için kurumlar vergisi oranı %20 olarak uygulanacak
    Sonraki İçerikArsa ve arazi teslimlerinde uygulanacak KDV Oranı %10’dur

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz