Ana Sayfa Dünya Belçika’da Şirketlerin Yaklaşık %30’u Kritik Durumda

    Belçika’da Şirketlerin Yaklaşık %30’u Kritik Durumda

    96
    0

    Belçika Şirketler Federasyonu (FEB) ve Graydon danışmanlık şirketi tarafından yapılan araştırmaya göre, büyük zorluklar yaşayan şirketlerin sayıları ikinci koronavirüs dalgasıyla endişe verici bir şekilde artmaya devam etmekte olup, destek tedbirlerine rağmen firmaların yaklaşık %30’u kritik durumda bulunmaktadır.  400.000’den fazla şirketi analiz eden araştırmanın sonuçlarına göre, Covid ile bağlantılı 50.000 iflas veya tasfiye olacağı öngörülmektedir.

    Çalışmada, yaz aylarında görülen küçük çaplı toparlanmanın ardından, Kasım ayının başındaki ikinci koronavirüs dalgasının Belçika ekonomisini tekrar ciddi şekilde etkilediği, pandemi  öncesi mali açıdan sağlıklı şirketlerin beşte birinin şu anda önemli likidite sorunları ile karşı karşıya oldukları, özellikle Ocak ayı sonu itibariyle şirketlerin sırasıyla %42,6 ve %32’sinin kritik durumda olduğu ağırlama (otel, restoran ve kafeler) ve etkinlik sektörlerinin bu zorluklardan daha fazla etkilendikleri belirtilmektedir.

    FEB tarafından, bir iflas dalgasından kaçınmak için uzun vadede ödeme gücünü destekleyecek finansal ve mali tedbirlere, küçük işletmeler için faiz indirimi, vergi koruması imkanlarının güçlendirilmesi ve teşvikler yoluyla risk sermayesi ve tasarrufların harekete geçirilmesine dönük destek paketine ihtiyaç duyulduğu ifade edilmektedir.


    Kaynak: T.C Ticaret Bakanlığı / LeSoir
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikEğitim kurumlarının kazançları kurumlar vergisinden istisna mıdır?
    Sonraki İçerikGerçek kişiden aldığımız aracımızı satarken fatura düzenlemeli miyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz