Ana Sayfa SGK Bağ-Kur kapsamında olan bir kişi askerlik borçlanması yapabilir mi?

    Bağ-Kur kapsamında olan bir kişi askerlik borçlanması yapabilir mi?

    663
    0
    İşe başladığı tarihten bugüne kadar Bağ-kur’lu olan birisi askerlik borçlanması yapar ise bu borçlanma işe başlama tarihini geri çeker mi?

    Askerliğin çalışmaya başlamadan önce yapanların sigorta başlangıç tarihleri ise borçlandıkları süre kadar geriye çekilmektedir.


    İşe giriş bildirgesi 1 belge türü ile yapılan personel eczanede sağlık çalışanı olarak 2 yıldır fiili hizmet zammından 29 belge türü ile de bildirilmektedir. Personel emeklilik dolayısıyla işten çıkışı 1 belge türü ile mi 29 belge türü ile mi yapılması gerekir?

    İşten ayrılış bildirgesini her iki belge türünden yapılması gerekir. SGM den alınan görüş 1 nolu belge türünden yapılmasının yeterli olacağıdır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2020-08 önceki dönemlere ilişkin düzeltme prim hizmet beyanları 17.11.2020 tarihine kadar verilmişse 7256 sayılı yasadan yararlanacaktır.
    Sonraki İçerikKasım ayında İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısı bir önceki aya göre %2,2 azalış göstererek 3.004.219 kişi oldu

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz