Ana Sayfa Dünya BAE yabancı yatırımları artırmak için ticari şirketlere %100 oranında hisse sahibi olmasına...

    BAE yabancı yatırımları artırmak için ticari şirketlere %100 oranında hisse sahibi olmasına izin verdi

    448
    0

    BAE yabancı yatırımları artırmak için önemli bir değişikliğe imza attı

    BAE Başkanı Şeyh Khalifa bin Zayed Al Nahyan, 23 Kasım 2020 tarihinde, yabancı uyrukluların ülke içindeki ticari şirketlere yüzde 100 oranında hisse sahibi olmasına izin veren bir kararname yayınladı.

    Yapılan düzenlemeye göre, 2015 yılında BAE’nin Ticari Şirketler hakkındaki 2 sayılı Federal Yasasında önemli değişiklikler getiren kararname, ticari şirketlerin kurulmasında %51 oranında aranan Emirlik hissedarına veya temsilcisine sahip olma zorunluluğunu ortadan kaldırarak yabancı yatırımcılara %100 yabancı mülkiyet sağlamıştır. Uygulamanın 1 Aralık 2020’den itibaren geçerli olacağını, şirketlere 1 yıllık geçiş süresi verileceği ve detayların ilerleyen günlerde netleşeceği açıklanmıştır.

    Söz konusu Kararname ile, 2018 tarihli Doğrudan Yabancı Yatırıma İlişkin BAE Federal Yasası (DYY Yasası) yürürlükten kaldırılmıştır.


    Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı / Abu Dabi Ticaret Müşavirliği
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2020 yılı karını ne zaman dağıtabiliriz?
    Sonraki İçerikŞirket kuruluşunda ayni sermaye olarak konulan arsanın satılması durumunda şirketin sermayesi düşer mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz