Ana Sayfa Vergi Aynı yıl içinde kapanış yapan bir süre sonra tekrar açılış yapan mükellef...

    Aynı yıl içinde kapanış yapan bir süre sonra tekrar açılış yapan mükellef gelir vergisi beyannamesini nasıl düzenleyecek?

    955
    0

    31.08.2021 tarihinde kapatıp 17.11.2021’de yeniden mükellef olan şahıs bilanço için gelir vergisi beyannamesi nasıl yapılmalıdır? Muhasebe kayıtlarına göre 31/08 bilançosu yine 17.11-31.12 bilançosu yapılmalı mıdır ve gelir tablosu birleşmeli midir?

    Kapanan iş kolu için kapanış tarihli Bilanço ve Gelir tablosu düzenlenir elde edilen kar veya zarar yıllık beyannameye taşınır. Yeni açılan iş yeri için (0) dan işlemler başlar. Her iki iş yerinin mali tabloları yıllık beyannamede ayrı ayrı beyan edilir.


    BENZER İÇERİKLER

    İşyerini kapatan SMMM demirbaşlar için düzenleyeceği faturada sadece KDV mi hesaplayacak?
    Şahıs firmasının demirbaşları kapanışı esnasında kime faturalandırılmalı mıdır?
    İşletme defterine tabi mükelleflerin kapanışında işletmeye kayıtlı akitler için nasıl bir işlem yapılmalıdır?

    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2022 Şubat ayında ticari kullanılmak üzere araba alışımızın yüzde 18’lik kdv sini indirilecek kdv de kullanabilir miyim?
    Sonraki İçerikMobilya imalatında KDV oranı %8 mi %18 mi?