Ana Sayfa SGK Ay içinde raporlu olan bir personelimizin raporunu SGK sisteminde çalışmıştır şeklinde onaylayabilir...

    Ay içinde raporlu olan bir personelimizin raporunu SGK sisteminde çalışmıştır şeklinde onaylayabilir miyiz?

    582
    0
    Kovid-19 nedeni ile 10 gün raporu bulunan kişinin raporunda Çalışır yazıyor. Bu ne demek acaba? Raporlu kişi için SGK Vizite ekranında ÇALIŞMIŞTIR diye seçersem bu durumu aylık bildirge ve bordroya nasıl yansıtmalıyım?

    Raporlu işçinin raporlu bulunduğu sürelerde çalıştırılmaması gerekir Çalışanın istirahat raporu süresinde çalıştığı tespit edilmesi durumunda, Çalışana Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından çalıştığı günler için iş göremezlik ödemesi yapılmaz, ödenmişse yersiz ödeme kapsamında kanunî faizi ile geri alınır.

    Çalışanın hekimin bildirdiği tedbir ve tavsiyelere uymaması sonucu tedavi süresinin uzamasına veya iş göremezlik oranının artmasına ve malûl kalmasına neden olması halinde, kendisine ödenecek iş göremezlik ödeneğinin dörtte birine kadarı Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından eksiltilir.

    İşveren tarafında, istirahat süresinde sigortalısını çalıştıran işverenlere, bu nedenlerle Sosyal Güvenlik Kurumu’nca yapılan sağlık hizmetine ilişkin giderler ile yol gideri, gündelik ve refakatçi giderleri ödetilir.


    Evde yaşlı bakımı nedeniyle 10 günden fazla çalışıyor olan iki yabancı uyruklu çalışanın, bakımı yapılan kişinin ölümü nedeniyle, iş akdinin son bulması söz konusudur. Çalışan bu kişiler yaşlılık nedeniyle bakımı yapılan kişinin çocuğu tarafından işe alınmıştır. Bakımı yapılan kişinin ölümü nedeniyle çalışanların kıdem ve ihbar tazminatı hakkı mevcut mudur?

    Evde çalışan personellerin kıdem tazminatı almaya hak kazanmamaktadır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik7256 Sayılı Kanun kapsamında yapılacak taksitlendirmesinde uygulanacak katsayılar
    Sonraki İçerikVergi dairesine 18 Taksitte ödeme yapılırsa uygulanacak faiz oranına ilişkin örnek

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz