Ana Sayfa Vergi Askeri hastaneye yapılacak ayni bağış vergi matrahından düşülebilir mi?

    Askeri hastaneye yapılacak ayni bağış vergi matrahından düşülebilir mi?

    21
    0

    Serbest melek erbabı mükellefimiz GATA askeri hastanesine yatak bağış yapacaktır. Bu fatura gelir vergisinde bağış olarak indirilebilir mi?

    GVK 89/4. Maddeye göre; Bağış yapacak mükellefin; Yıllık toplamı beyan edilecek gelirin % 5’ini aşmamak üzere, makbuz karşılığında yapılan bağış ve yardımlar vergi matrahından indirilir.

    Vergi Mevzuatı Yönünden Bağış ve Yardımlar Rehberi – GİB için TIKLAYINIZ…

     

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİstanbul Kart’a yüklenen yol parası vergi ve SGK priminden istisna mıdır?
    Sonraki İçerikBirden fazla şantiyede aynı ay içinde çalışan kişinin eksik gün kodu ne olacaktır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz