Ana Sayfa SGK ARGE projesinde kısmi süreli çalışan personellerin hafta sonu tatilleri 5746 sayılı SGK...

    ARGE projesinde kısmi süreli çalışan personellerin hafta sonu tatilleri 5746 sayılı SGK teşviki kapsamında mıdır?

    736
    0

    5746 ve 4691 sayılı kanunlar çerçevesinde, arge personelleri için tam ay ARGE projesinde çalışmak kaydıyla hakkedilen hafta tatilleri suresi de SGK prim teşviki kapsamında gider yazılır mı? Kısmi olarak arge projesinde çalışırsa hafta sonu tatil sureleri teşvik kapsamında indirilebilir mi? 

    Ar-Ge/Tasarım Merkezinde çalışan personelin tam zamanlı veya kısmi zamanlı olması, 5746 sayılı Kanun mevzuatı uygulamasında aşağıda belirtilen farklılıklar bulunmaktadır:
    • Kısmi zamanlı personelin hak kazanılmış hafta tatili, yıllık ücretli izin süreleri ve 17/3/1981 tarihli ve 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunda belirtilen tatil günlerine isabet eden ücretleri teşvik kapsamında değildir.
    • Kısmi zamanlı Ar-Ge/tasarım personelinin çalışma süreleri asgari tam zaman eşdeğer hesaplamasında dikkate alınmaz.


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikRaporlu olan bir personelin istifa şeklinde çıkışı yapılırsa işverene bir ceza kesilir mi?
    Sonraki İçerikMali müşavirler GİB sistemindeki eski muhasebe sözleşmelerini e-birlik sistemi üzerinden güncellemeli midir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz