Ana Sayfa Muhasebe Araç kiralama faaliyeti işi ile iştigal eden firmanın bu amaçla aktife aldığı...

    Araç kiralama faaliyeti işi ile iştigal eden firmanın bu amaçla aktife aldığı araçlar hangi muhasebe hesabında izlenecektir?

    216
    0

    Mükellefim araç kiralama faaliyeti işi ile iştigal etmektedir. Aktifine aldığı araçları hangi hesapta izlememiz gerekir. 153 Ticari Mallar, 254 Taşıtlar hesabı veya 255 demirbaşlar hesabında mı takip edilecek?

    Kiraya vermek amacıyla alınan araçlar “(254) no.lu taşıtlar hesabı”nda takip edilmesi gerekmektedir.


    Örnek yevmiye maddelerinin yer aldığı sayfamızı aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz

    YEVMİYE MADDESİ


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAraç kiralama faaliyeti yapan şirketin vergi mükellefi olmayan şahıstan aldığı otomobili satarken uygulanacağı KDV oranı %18’dir.
    Sonraki İçerikE-Faturaya tabi mükellef ayrıca bir adi ortaklık firmasına dahil olursa bu adi ortaklık firması da hemen e-Faturaya geçmek zorunda mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz