Ana Sayfa Muhasebe Aktife kayıt edilen gayrimenkullerin KDV’si indirim konusu yapılır mı?

    Aktife kayıt edilen gayrimenkullerin KDV’si indirim konusu yapılır mı?

    İnşaat işlerinde Malzeme ve işçilik ayrı mı fatura edilecek?, Balım oranım işçilik işlerinde KDV oranı nedir?, Aktife alınan gayrimenkuller üzerinden ödenen KDV indirim konusu yapılabilir mi?

    468
    0

    Mobilya beyaz eşya perakende satış faaliyetiyle ilgili bir şirketimiz şirket bünyesine 3.000.000 TL (kdv: 540.000) toplamda 3.540.000 TL faturalı dükkân satın aldı. Bu dükkânı kiraya verdi. Almış olduğumuz bu dükkanla ilgili kdv yi şirket kdv beyanında indirim konusu yapabilir mi?

    Aktife alınan gayrimenkuller için ödenen kdv indirilir.

    Ataşehir’de bir binanın dış cephesinin tadilat onarım bakım işlerini yaptık. Burada malzeme de kullandık. Fatura keserken toplam rakam üzerinden bakım onarım kesip %8 kdv mi uygulamalıyız yoksa malzeme için %18 işçilik için %8 mi uygulamalıyız?

    Faturada malzeme ayrı gösterilecek ve % 18 KDV hesaplanacak.

    Bakım onarım (işçilik) tutarı için % 8 KDV hesaplanır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikEn fazla net ihracat hazır giyimde yapıldı
    Sonraki İçerikEylül 2020’de Eylül 2019’a göre %36,9 oranında bir artış ile 1.470 Yerli Malı Belgesi onaylandı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz