Ana Sayfa Haberler Akaryakıt istasyonlarından alınan fişlerdeki kdv’yi indirim konusu yapabilir miyiz?

Akaryakıt istasyonlarından alınan fişlerdeki kdv’yi indirim konusu yapabilir miyiz?

3378
0

Şirkette kullandığımız araçların yakıtları ve tamirleri için aldığımız fatura ve perakende satış fişlerindeki kdv’yi indirim konusu yapabilir miyiz?

 

Şirkette kullanılan araçlara ait, akaryakıt, bakım, onarım, yedek parça, ve diğer giderlerin KDV’sinin tamamı indirim konusu yapılabilir.

Akaryakıt istasyonlarından yapılan yakıt alımları karşılığında alınan fişler şirket kayıtlarına işlenebilir. Fişlerin üzerinde aracın plakasının yazılı olması şarttır.

Şirket ortaklarına ait olan ve işletmede kullanılan araçlar kiralama yoluyla işletmeye (aktife) kaydedilerek harcamaları gider olarak yazılabilir ve kdv’leri indirim konusu yapılabilir.

Yine işletmelere ait veya kiralanmış araçlara ait işletme tarafından ödenen sigorta primleri de gider olarak yazılabilir.

İşletmede kullanılsa bile binek otolara ait Motorlu Taşıtlar Vergisi, Gelir ve Kurumlar vergisi hesabında gider olarak dikkate alınamaz (KKEG). Ticari Kar hesabında gider olarak indirileceği tabiidir.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Binek otomobillere ait kdv ve ötv direkt gider olarak yazılabilir mi?

 

Oto alım satımı yapan firmaların binek oto alış ve satışındaki KDV uygulaması nasıl olacaktır?

 

Binek oto ilk yıl faiz gideri maliyete mi atılır yoksa gider mi yazılır?

 

Binek Otonun MTV’si gider yazılabilir mi?

 

 

 

Önceki İçerik2018 yılında 1.375.398 konut el değiştirdi
Sonraki İçerikBrexit anlaşması kararı pounda yaradı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz