Ana Sayfa Vergi Adi ortaklıklarda gerçek faydalanıcı bildirimi nasıl yapılmalıdır?

    Adi ortaklıklarda gerçek faydalanıcı bildirimi nasıl yapılmalıdır?

    428
    0

    Limited Şirket (%49) Şahıs Firması (%51) birlikte bir adi ortaklık kurmuştur. Firma kuruldu ve maliye şifresi alınmış olup gerçek faydalanıcı bildirimi nasıl yapılmalı?
    % 49 ortak limited şirkettir % 51 şahıs firmasıdır Bildirim nasıl yapılmalı?

    FORMA; Adi ortaklıktaki % 49 hisseli Limited şirketin temsilcisinin bilgileri yazılır.
    Ayrıca % 51 Hisseli şahsın bilgileri de forma yazılır.


    B) Kolektif şirketlerde şirketi temsile yetkili kimse veya ortak, eshamsız komandit şirketlerde komandite ortaklardan biri ve Adi Ortaklıklar Adına En Yüksek Ortaklık Payına Sahip Kişi, Türkiye’de yönetim merkezi olan veya Türkiye’de mukim yöneticisi olan yabancı ülkede kurulmuş trust ve benzeri teşekküllerin yöneticileri, mütevellileri veya temsilcileri, vermek zorundadırlar.

    Gerçek faydalanıcı bilgisi bildirimi verme zorunluluğu getirilenler

    MADDE 4 – (1) Bu Tebliğin konusunu teşkil eden gerçek faydalanıcı bilgisi bildirimini, bildirim verme süresinin başladığı 1/8/2021 tarihi itibarıyla faal olan (tasfiye işlemi devam edenler dâhil);

    a) Kurumlar vergisi mükellefleri,

    b) Kollektif şirketlerde şirketi temsile yetkili kimse veya ortak, eshamsız komandit şirketlerde komandite ortaklardan biri ve adi ortaklıklar adına en yüksek ortaklık payına sahip kişi, Türkiye’de yönetim merkezi olan veya Türkiye’de mukim yöneticisi olan yabancı ülkede kurulmuş trust ve benzeri teşekküllerin yöneticileri, mütevellileri veya temsilcileri,

    vermek zorundadırlar.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGeçmiş yıllar karları dağıtımında güncel kar dağıtım stopajı oranı mı kullanılacaktır?
    Sonraki İçerik7440 Matrah artırımı beyanname formatı sisteme yüklendi mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz